Morti
Szef Wszystkich Szefów

|
Wysłany: 2008-11-27, 03:07 Zasady używania działu technicznego !
|
|
|
Witam na Forum FSO KLUB MAŁOPOLSKA w dziale technicznym.
Aby zachować porządek w tym dziale dla naszej (czyli moderatorów) i Waszej (czyli forumowiczów) wygody prosiłbym o stosowanie się do pewnych zasad, które Wam tu przedstawię.
1. Używajcie funkcji "szukaj"
Przed zadaniem pytania poszukaj - dla nie zorientowanych link do wyszukiwarki:
http://fsokm.pl/search.php
Ułatw życie moderatorowi i nie zakładaj kolejnego Topicu na temat który już był poruszany - chyba ze nadal czegoś nie rozumiesz albo nie odnalazłeś odpowiedzi.
2. Wypowiedzi OffTopic'owe
W tematach znajdujących się na forum Technicznym pojawiają się liczne posty bardzo luźno związane z tematem i od strony technicznej nic do tematu nie wnoszące - jeśli ktoś też to zauważył, to wie o co mi chodzi
na przykład:
jeśli ktoś pyta jak przerobić wycieraczki tak, by została tylko jedna, lub lampy na czarne, to nie po to, żeby ktoś inny pisał mu co na ten temat sądzi - kto nie ma zamiaru nic wnieść od strony technicznej do tematu - niech nie pisze
a wszystkich Was proszę bardzo o to byście nie odpowiadali na taką polemikę, bo na tym forum jest to pozbawione sensu... i ułatwi mi usuwanie zbędnych (z technicznego punktu widzenia) postów
P.S.
osoby tłumaczące się specyficznym poczuciem humoru niech przyjmą do wiadomości, że moje także nie jest pospolite... ale porządek musi być
albo inaczej - wszystko jest dozwolone...ale w granicach rozsądku.
3. Precyzja w formułowaniu Tematów
Sprawa wielokrotnie poruszana która wraca jak bumerang, ciągle zdarza się, że temat dajmy na to dotyczący skrzyni biegów ma tytuł "Dlaczego .. " albo "Kto mi pomoże.." albo "Ratuuunkuu ..." itd itp
Proszę w tematach pisać konkretnie w skrócie o co chodzi, czego dotyczy, jaki problem.
Zalet takiego postępowania nie muszę chyba wymieniać.
Pozdrawiam w imieniu moderatorów pilnujących tutaj porządku i życzę przyjemnej lektury. |
|