Strona Główna FSO Klub Małopolska
Klub Miłośników Polskiej Motoryzacji z Krakowa i okolic

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zasady używania działu technicznego !
Autor Wiadomość
Morti 
Szef Wszystkich Szefów

Wysłany: 2008-11-27, 03:07   Zasady używania działu technicznego !

Witam na Forum FSO KLUB MAŁOPOLSKA w dziale technicznym.

Aby zachować porządek w tym dziale dla naszej (czyli moderatorów) i Waszej (czyli forumowiczów) wygody prosiłbym o stosowanie się do pewnych zasad, które Wam tu przedstawię.

1. Używajcie funkcji "szukaj"

Przed zadaniem pytania poszukaj - dla nie zorientowanych link do wyszukiwarki:

http://fsokm.pl/search.php

Ułatw życie moderatorowi :lol: i nie zakładaj kolejnego Topicu na temat który już był poruszany - chyba ze nadal czegoś nie rozumiesz albo nie odnalazłeś odpowiedzi.

2. Wypowiedzi OffTopic'owe

W tematach znajdujących się na forum Technicznym pojawiają się liczne posty bardzo luźno związane z tematem i od strony technicznej nic do tematu nie wnoszące - jeśli ktoś też to zauważył, to wie o co mi chodzi

na przykład:

jeśli ktoś pyta jak przerobić wycieraczki tak, by została tylko jedna, lub lampy na czarne, to nie po to, żeby ktoś inny pisał mu co na ten temat sądzi - kto nie ma zamiaru nic wnieść od strony technicznej do tematu - niech nie pisze

a wszystkich Was proszę bardzo o to byście nie odpowiadali na taką polemikę, bo na tym forum jest to pozbawione sensu... i ułatwi mi usuwanie zbędnych (z technicznego punktu widzenia) postów :P

P.S.

osoby tłumaczące się specyficznym poczuciem humoru niech przyjmą do wiadomości, że moje także nie jest pospolite... ale porządek musi być

albo inaczej - wszystko jest dozwolone...ale w granicach rozsądku.

3. Precyzja w formułowaniu Tematów

Sprawa wielokrotnie poruszana która wraca jak bumerang, ciągle zdarza się, że temat dajmy na to dotyczący skrzyni biegów ma tytuł "Dlaczego .. " albo "Kto mi pomoże.." albo "Ratuuunkuu ..." itd itp

Proszę w tematach pisać konkretnie w skrócie o co chodzi, czego dotyczy, jaki problem.

Zalet takiego postępowania nie muszę chyba wymieniać.

Pozdrawiam w imieniu moderatorów pilnujących tutaj porządku i życzę przyjemnej lektury.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi